Συνάντηση εργασίας  με την αναπληρώτρια Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και την νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο είχε την Δευτέρα, στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Βασικό θέμα προς συζήτηση απετέλεσε η χάραξη της στρατηγικής προσέγγισης της ρωσικής αγοράς, μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργεί στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής το κλείσιμο της Αιγύπτου για τους Ρώσους.

Στόχος της υπό χάραξη στρατηγικής είναι η Ελλάδα να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από το κενό που δημιουργείται και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει διεκδικώντας πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του στρατηγικού πλάνου που θα διαμορφωθεί και στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν  στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην συνάντηση εργασίας διερευνήθηκαν επίσης ο τρόπος και η μορφή συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και Οκτώβριο Νοέμβριο του 2016,  τον καθορισμό των αγορών – στόχων και των επαφών που θα ακολουθήσουν.

Το μήνυμα που βγήκε από την συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είναι μόνο μέσα από την συνεργασία και την συλλειτουργία, χωρίς ανταγωνισμούς και αλληλεπικαλύψεις,  μπορούν να χαραχθούν οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές, για τον μοναδικό τομέα που στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία. Τον τομέα του τουρισμού που, όσο ευαίσθητος κι αν είναι στις διεθνείς εξελίξεις, άλλο τόσο προσφέρει δυνατότητες, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν τα αντανακλαστικά, η ταχύτητα και η ευελιξία για την αξιοποίησή τους.