Οι απαραίτητοι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές τόσο τις δημοτικές όσο και τις περιφερειακές συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γιώργο Γιαννούση, τον Δ/ντη και τους Προϊσταμένους της Δ/νσης Δημοσίων Επενδύσεων.

Έγινε διεξοδική συζήτηση και αναλυτική παρουσίαση των έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Επίσης τα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τους οικισμούς της Ιαλυσού, Αρχαγγελλου, Αφάντου, Παστίδας και Ψερίμου.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης με εγγραφή των αντίστοιχων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Καθώς και μετά την υποβολή των σχετικών τεχνικών δελτίων από τη Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα εγγραφούν σαν ενάριθμα έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο στον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ κ. Γιαννούση Γιώργο όσο και στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογήρου Χριστιάνα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε προφορικά τον Δήμαρχο Ρόδου και τον Δήμαρχο Καλύμνου για την εξασφάλιση των πιστώσεων στο σύνολο των αναγκαίων έργων προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

image_print