ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επτανήσου 35, Ερμούπολη, Σύρος 85100 – τηλ. 22813.60266, φαξ: 22810.85090

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60502-3, φαξ: 22410. 44432

email: i.mahairidis@pnai.gov.gr

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

                                              

 

Με τον υπουργό εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη  συναντήθηκε ο περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης .

Τον ενημέρωσε για τις τελευταίες πυρκαγιές στη Ρόδο και στη Σέριφο και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργού προκειμένου να αντιμετωπιστούν  τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν  κυρίως στην περιοχή  της Ν. Ρόδου, όπου υπήρξε μια βιβλική καταστροφή και  επεσήμανε  στον υπουργό τα μέτρα που πρέπει να παρθούν και τα έργα που πρέπει  να κατασκευαστούν   άμεσα προκειμένου να προστατευθούν οι  οικισμοί από πλημμύρες το προσεχή χειμώνα.

 

Επίσης,  αντίστοιχα αντιδιαβρωτικά έργα θα πρέπει να κατασκευαστούν και στη Σέριφο.

Ο περιφερειάρχης  είχε την ευκαιρία  να θέσει στον υπουργό το ζήτημα των μηδενικών χρηματοδοτήσεων προς την περιφέρεια Ν. Αιγαίου από  τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  (ΚΑΠ)  σε μια περιφέρεια με  δυσκολίες λόγω του πολυνησιακού της χαρακτήρα και κυρίως μιας περιφέρειας  που σηκώνει το μεγάλο βάρος στήριξης της εθνικής οικονομίας μέσω του τουρισμού.

 

Ενημέρωσε τον υπουργό ότι η περιφέρεια  θα καταθέσει  συγκεκριμένες προτάσεις στο νομοσχέδιο τροποποίησης του Καλλικράτη που θα βελτιώνουν τη λειτουργία των υπηρεσιών .

Έθεσε με τ´ επιτάσεως το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών  και ζήτησε την έγκριση πρόσληψης  υπαλλήλων ορισμένου χρόνου που εκκρεμεί προς υπογραφή στα συναρμόδια υπουργεία και αφορούν ειδικότητες άκρως απαραίτητες για την λειτουργία υπηρεσιών ελέγχου.

 

Τόνισε πως τομείς όπως η πολιτική προστασία, θα πρέπει  μέσω νομοθετικής ρύθμισης, κυρίως για τους μικρούς οικισμούς να περάσει στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά στο συνεκτικό τμήμα των οικισμών όταν  διατρέχουν  κίνδυνο από δασικές πυρκαγιές.

 

Ο υπουργός δεσμεύτηκε  εφόσον κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα αφορούν στα έργα προστασίας της Ν. Ρόδου θα στηρίξει την περιφέρεια στην εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων καθώς και θα δώσει εντολή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των προσλήψεων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

 

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε  επίσης  με τον  Γ. Γ ΕΣΠΑ και ΠΔΕ , κ. Γ. Γιαννούση και συζήτησαν την πιθανότητα ένταξης των αντιπλημμυρικών έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

image_print