Τον Νίκο Γκάλη, τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Νίκος Γκάλης, με καταγωγή από τον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου, που το βράδυ της   8ης Σεπτεμβρίου του 2017, μπήκε στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, κατακτώντας την υψηλότερη κορυφή του αθλήματός του, βρίσκεται στη Ρόδο για να παραστεί στο 2ο τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του, στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο Βενετόκλειο και στο κλειστό γυμναστήριο Κρεμαστής, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Πήγασος Κρεμαστής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τον θρύλο του μπάσκετ συνόδευε ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πήγασος Κρεμαστής, Ευάγγελος Αθανασιάδης, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μιχάλης Μπαριανάκης.

Στη συζήτηση που έγινε, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Νίκο Γκάλη για τη σοβαρότητα με την οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει τον Αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο αθλητικών εκδηλώσεων ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας που συνδιοργανώνει και στηρίζει, όσο και σε επίπεδο αθλητικών υποδομών στα νησιά, στις οποίες διατίθεται ένα σημαντικό κομμάτι των ιδίων πόρων της Περιφέρειας, προκειμένου η νεολαία σε όλα τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, να έχει τους κατάλληλους χώρους για να αθληθεί, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτούς τους χώρους θα αναδειχθούν οι μελλοντικοί πρωταθλητές.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για τα νησιά της Περιφέρειάς μας και ειδικά για τη Ρόδο, να υποδεχόμαστε τον κ. Νίκο Γκάλη, έναν  άνθρωπο που έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές στον αθλητισμό και πραγματικά είναι ένας ζωντανός θρύλος του μπάσκετ. Είναι ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην ελληνική νεολαία εκείνος που χάρισε σε όλους του Έλληνες, το 1987,  με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν τόπο, δικά του παιδιά να έχουν κατακτήσει τόσο ψηλές κορυφές, όπως ο Νίκος Γκάλης, που μπήκε στο Hall of Fame του μπάσκετ. Είναι η ύψιστη αναγνώριση γι αυτόν και μεγάλη η τιμή για τον τόπο, που μπορεί να την αξιοποιήσει, για να εμπνεύσει νέα παιδιά και να τους δώσει την αυτοπεποίθηση που δίνει μια διαδικασία τόσο αξιοκρατική, όπως είναι ο αθλητισμός, ότι μπορούν να κατακτήσουν οποιαδήποτε κορυφή ονειρευτούν, με τη δουλειά τους, τις ικανότητες, την αφοσίωσή τους. Είναι σημαντικό, άνθρωποι με την προσωπική διαδρομή του Νίκου Γκάλη, να γίνονται πρότυπα για τους νέους. Πρότυπα αριστείας που να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στην ηθική κρίση της εποχής. Θέλω να πιστεύω ότι η περιοχή μας θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να αξιοποιήσει περισσότερο την παρουσία και την διαδρομή του Νίκου Γκάλη στον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά είμαι από εκείνους που θα του το ζητήσω, ούτως ώστε να διοργανώσουμε και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας το όνομά του».

Ο Νίκος Γκάλης, από πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την θερμή υποδοχή και για τα αναμνηστικά δώρα που έλαβε από εκείνον. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την σκέψη του να ενισχυθεί ο αθλητισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά. Σε ένα κάλεσμα για τα νέα παιδιά είμαι πάντα ανοιχτός, γιατί, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και πολύ σημαντικό, τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη είμαι ανοιχτός και τον ευχαριστώ γι αυτό».

 

image_print