Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων κ. Λώρη Σαλάχα συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση χρηματοδότησης της Σχολής Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ’ κατηγορίας που θα λειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο στη Σύρο, έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ανέδειξε για ακόμη μια φορά το έντονο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής και τη στήριξή της στις δράσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και ιδιαιτέρως το δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ.

Προς επίρρωση της παραπάνω θέσης, ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Η λειτουργία της Σχολής Προπονητών θα συμβάλλει τα μέγιστα στο να καλλιεργηθεί περαιτέρω η ευγενής άμιλλα εντός των κυκλαδίτικων γηπέδων, τα οποία παρέχουν μια “υγιή” διέξοδο στη νεολαία των νησιών μας και της εμφυσούν το ήθος και την φιλοσοφία του “ευ αγωνίζεσθαι”. Προς αυτή την κατεύθυνση, η επιμόρφωση όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του».

image_print