Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιο Λεονταρίτη συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι οι κυρίες Μιλένα Μαυρογεώργου, υπεύθυνη του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σύρο και Καλλιόπη Παπασημινού, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σύρο.

          Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την επαναδραστηριοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο νησί. Ειδικότερα, οι κυρίες Μαυρογεώργου και Παπασημινού αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες εθελοντικού και κοινωνικοπρονοιακού χαρακτήρα που προτίθεται να αναλάβει το Παράρτημα τόσο στο εγγύς χρονικό διάστημα, όσο και μακροπρόθεσμα προς ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Σύρου, σε σύμπραξη και συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους

          Μετά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε σχετικά: «Η επαναδραστηριοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σύρο αποτελεί απόδειξη ότι, σε πείσμα των καιρών, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη συνεχίζουν να “ανθίζουν”. Εύχομαι το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία και οι συντελεστές του να συνεχίσουν απτόητοι με την ίδια θέληση. Ο εθελοντισμός μπορεί να “απαλύνει” δυσάρεστες καταστάσεις και να δώσει ελπίδα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, με την προϋπόθεση όμως ότι θα τεθούν κοινοί στόχοι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σαφής δέσμευση για την υλοποίηση τους».

image_print