Με το ποσό των 200.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι της Κω, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό του 2017.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο, Ευρυδίκη Νάκη και τον ειδικός σύμβουλο, Στέργο Στάγκα, μετά από αίτημα της Προέδρου του Βακούφ Κω, Ελμπάν Κοτζαογλάν, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το τέμενος, για να δει το μέγεθος των ζημιών που το μνημείο έχει υποστεί.

Πρόκειται για κτίσμα  που βρίσκεται  στην περιοχή Πλατάνι και συγκαταλέγεται μεταξύ των μνημείων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Ιουλίου 2017.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεισφέρει οικονομικά για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω του ο σεισμός, τόσο σε σχολεία, όσο και σε μνημεία του νησιού.

Ειδικότερα, έχει υπογραφεί  Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο σχολικό συγκρότημα του 1ο Ιπποκράτειου Λυκείου Κω».  Για την αποκατάστασή του, μέρος του προϋπολογισμού του έργου, ύψους 500.000 ευρώ, καλύπτει η Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συνεισφοράς της στο νησί.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.230.000,00 €.

Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί και την αναστήλωση των δύο εκκλησιών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό,  του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου και του Ναού της Αγίας Παρασκευής.

 

 

 

image_print