Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης γνωστοποίησε την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει άμεσα τον Δήμο με το ποσό των 200.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων του νησιού (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του νησιού κ.λπ.).

Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στις 280.000 ευρώ με τις οποίες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη χρηματοδοτήσει τη διετία 2017-2018 τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την συντήρηση-επισκευή σχολικών κτιρίων.

            Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων των νησιών μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της νεολαίας μας.

            Η συνεχής προσπάθεια μας για βελτίωση των σχολικών κτιριακών υποδομών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επένδυση στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας: τα παιδιά.

Άλλωστε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η αρμοδιότητα της επισκευής και της συντήρησης εμπίπτει στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης.

image_print