ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επτανήσου 35, Ερμούπολη, Σύρος 85100 – τηλ. 22813.60266, φαξ: 22810.85090

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60502-3, φαξ: 22410. 44432

email: i.mahairidis@pnai.gov.gr

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

                                               

 

 

Με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Γρηγόρη Δούνη  είχε συνάντηση  ο περιφερειάρχης , Γιάννης Μαιχαιρίδης.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ, Δούνη  για τη θέση της περιφέρειας σε ότι αφορά  στο θέμα της παραχώρησης της Ροδιακής   Έπαυλης  στον Δήμο Ροδίων προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση της Ροδιακής Έπαυλης και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου,  έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και  για το οποίο έδωσε διευκρινήσεις για τους κανόνες που διέπουν τα έργα  ΕΣΠΑ.

 Ζήτησε δε  να προχωρήσουν οι διαδικασίες που θα αποτρέψουν την απένταξη του έργου και συγκεκριμένα την παραχώρηση κατά κυριότητα ή κατάχρηση με συμβολικό μίσθωμα.

Ο κ. Δούνης εξέφρασε τη διάθεση της ΕΤΑΔ  ΑΕ να παραχωρήσει την Ροδιακή  Έπαυλη για 20 χρόνια στο Δήμο Ροδίων  με δεκαετή περίοδο χάριτος  και μετά τη δεκαετία να επιβληθεί συμβολικό  μίσθιο  το οποίο θα συμφωνηθεί  με τον Δήμο Ροδίων.

Επίσης, ο περιφερειάρχης συζήτησε  την παραχώρηση των ακινήτων της παλιάς πόλης  με προορισμό τη δημιουργία φοιτητικών εστιών  με χρήση πόρων ΕΣΠΑ  και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια  Ν. Αιγαίου,  έργο που θα αναβαθμίσει τη συγκεκριμένη περιοχή της Παλιάς Πόλης και θα λύσει  ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  δηλ. τη στέγαση των φοιτητών και τα ακίνητα μπορούν να παραχωρηθούν απευθείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κ. Δούνης ενημέρωσε πως η ΕΤΑΔ αντιμετωπίζει   θετικά το αίτημα και  στο

αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,  θα υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις.

 

 

image_print