Με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς  επενδύει  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το γήπεδο Αφάντου, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση του  χώρου άθλησης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών στα νησιά, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ασφαλείς, λειτουργικές και φιλικές προς τους μικρούς και μεγάλους χρήστες τους.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, έναντι του συνολικού ποσού των € 169.620,01.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μια ακόμη αθλητική υποδομή, το γήπεδο Αφάντου, μπήκε στο πρόγραμμα αναβάθμισής τους, πρόγραμμα που έκτισε η Περιφέρειά μας για όλα τα νησιά μας.
Στόχος μας, να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις όπου αθλείται η νεολαία  και αυτό σε συνεργασία με τους Δήμους μας στους οποίους ανήκουν και οι εγκαταστάσεις αυτές.
Με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, προχωράμε κάθε μέρα Μπροστά».

Το έργο «Χλοοτάπητας γηπέδου Αφάτου», χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου και υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από Διαβαθμιδική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με την οποία ο Δήμος Ρόδου εκχωρεί στην Περιφέρεια την υλοποίηση του έργου, το οποίο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου με νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, στο αγωνιστικό τμήμα επιφάνειας 6.300 τ.μ. Η κατασκευή του θα γίνει βάσει των προδιαγραφών και απαιτήσεων για την κατηγορία FIFA Quality.

Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.

 

image_print