Με ενέργειες του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε δεκτό το αίτημα για χρηματοδότηση με το ποσό των 3.250.000 €,  του έργου της αναβάθμισης των αντλιοστασίων ακαθάρτων της περιοχής Φαληρακίου.

Ειδικότερα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Η/Μ  Έργων Αντλιοστασίων Ακαθάρτων Δ.Ε. Καλλιθέας», εγγράφεται ποσό 3.250.000 € στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έτους 2018,  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που έρχεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της δυσοσμίας, λόγω των τεχνικών αστοχιών του έργου, σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Ρόδου. Παράλληλα,  αποτρέπεται στο «παρά πέντε» ο κίνδυνος που διατρέχει η χώρα, επιστροφής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του συνόλου της χρηματοδότης του έργου, συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Συνοχής, λόγω της κακής λειτουργίας του. Η προθεσμία αποκατάστασης του έργου λήγει στις 31 Μαρτίου 2019.

Σημειώνεται ότι υπεύθυνος φορέας για την λειτουργία των αντλιοστασίων και των αγωγών που οδηγούν στον Βιολογικό της Ρόδου, είναι η ΔΕΥΑΡ, η οποία δεν είχε την δυνατότητα να προβεί στην αποκατάσταση των προβλημάτων που εδώ και χρόνια είχε εντοπίσει ο ποιοτικός έλεγχος του έργου. Τη δυνατότητα αυτή δίνει στην ΔΕΥΑΡ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με ενέργειες της οποίας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου

Για την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ενημερώνει με έγγραφό του, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, Αλέξανδρο Μανωλάκη, δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΡ, ως δικαιούχος του έργου, θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίησή του (το έγγραφο επισυνάπτεται).

image_print