Μία ημέρα έμεινε μέχρι την υλοποίηση της δράσης let’s do it Aegean 2013. Από τις 15 Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση όλων των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη, η διαδικασία εξελίσσεται φτάνοντας μέχρι στιγμής τους 3.000 εθελοντές, αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί την Κυριακή στις 14 Απριλίου.

Ο Δήμος Ρόδου με το γραφείο Εθελοντισμού και την στήριξη του κου Μ. Κανελλάκη, έχουν αναλάβει την υλοποίηση της δράσης για το νησί της Ρόδου, έχοντας παράλληλα την ενίσχυση από πλευράς Περιφέρειας με το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας προμηθεύοντας τον Δήμο με κατάλληλο εξοπλισμό, απαραίτητο για την καθαριότητα ενώ οι αντιπεριφερειάρχες κ. Φ. Χατζηδιάκος και κ. Λ. Φτακλάκη συνέβαλλαν στην εύρεση χορηγών προκειμένου να διατεθούν νερά και κρουασάν στους εθελοντές. Επιπλέον, μετά από πρωτοβουλία της περιφέρειας λειτούργησε η ιστοσελίδα www.rhodes.com.gr/letsdoit με την ευγενική χορηγία της Human Plus και του κ. Μ. Καβουκλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού lets do it Aegean, μετά από επιστολή του Περιφερειάρχη προς τους Δημάρχους των νησιών της Περιφέρειας, θα υλοποιηθεί από τα κάτωθι νησιά: Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Λέρος, Πάτμος, Τήλος, Κάρπαθος, Κω, Χάλκη αλλά και από νησιά των Κυκλάδων όπως τη Τήνο. Η απήχηση που είχε το let’s do it Aegean στη Ρόδο αλλά και στα νησιά της Περιφέρειας αποδεικνύει πως οι νησιώτες διαθέτουν όχι μόνο περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και συλλογικό κοινωνικό πνεύμα.

 

image_print