Στις 20 Ιανουαρίου στα γραφεία της Γενικής διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνη Σ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου ΕΨΙΜΟΥ πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του έτους 2014.

 

Στις τοποθετήσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή, Γεωπόνο Γιάννη ΠΟΥΛΗ τους Διευθυντές, τους Τμηματάρχες, και τα επιστημονικά και διοικητικά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης για τη συνολική προσπάθεια τους, στην  στήριξη της Γεωργίας της Κτηνοτροφίας και της Αλιείας στο Νομό Δωδεκανήσου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Κορυφαίο επίτευγμα της προσπάθειας του 2013 ήταν η εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΕΠΑΑ) 2014-2020 και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης της Θάλασσας, Αλιείας & Υδατοκαλλιέργειας (ΠΕΠΔΘΑ&Υ) 2014-2020, που παρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο και τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση.

 

Στις τοποθετήσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος ΕΨΙΜΟΣ και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης ΠΟΥΛΗΣ, τόνισαν την ανάγκη στήριξης του Πρωτογενή Τομέα και των παραγωγών της Δωδεκανήσου και του Νοτίου Αιγαίου ιδίως στην Προγραμματική περίοδο 2014-2020 που η περιφέρεια θα έχει πόρους για τα προγράμματα (ΠΕΠΑΑ) & (ΠΕΠΔΘΑ&Υ).

 

Τέλος οι Αντιπεριφερειάρχες και ο Γενικός Διευθυντής ευχήθηκαν καλή υπερεσιακή συνεργασία και για το τρέχον έτος