Σε συνέχεια της ημερίδας που έλαβε χώρα στην Ρόδο τον περασμένο μήνα με θέμα την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη, με σκοπό τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων αναφορικά με την σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπου συμμετείχαν πέραν της Αντιπεριφερειάρχη, ο Διευθυντής του ΚΕΚ Γεννηματάς Κώστας Χατζηδάκης και επιστημονικοί συνεργάτες, αποτέλεσε η συγκρότηση Ομάδας Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και ο σχεδιασμός υλοποίησης του όλου εγχειρήματος στήριξης των Κοιν.Σε.Π από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επιπρόσθετα, ξεκίνησε η καταγραφή των δράσεων ανά νησί και ανά θεματική ενότητα με σκοπό την άμεση έναρξη της δραστηριοποίησης της ομάδας σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς.

Πέραν των δράσεων ενημέρωσης και υποστήριξης, θα δημιουργηθεί και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης του κοινού (Help Desk), η οποία θα παρέχει όλες τις πληροφορίες για την σύσταση και λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ.

Στις προτεραιότητες που τέθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη και την ομάδα έργου, είναι η δημιουργία Κοιν.Σε.Π στο Διαφάνι Καρπάθου, όπου και παρευρέθηκε πρόσφατα η Αντιπεριφερειάρχης ως εισηγήτρια στην ημερίδα με θέμα “Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Κοινωνικές Επιχειρήσεις” που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Γυναικών Διαφανίου – Ολύμπου Καρπάθου “Η ΟΛΥΜΠΙΤΙΣΣΑ”. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν Κάλυμνος, Σύμη κοκ.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, θα υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

 

 

image_print