Σε συνάντηση εργασίας υπό την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά συμμετείχε την Τρίτη στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Πάνου Λειβαδά, της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ κ. Αγγελικής Χονδροματίδου και στελεχών του Υπουργείου.
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χάραξη στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό και η συνεργασία των δομών του Υπουργείου, του ΕΟΤ και των Περιφερειών.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε στην συζήτηση το γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κατάστασης της χώρας, μέσα στο οποίο πρέπει να χαραχτεί στρατηγική για τον τουρισμό και ενώ το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποχρηματοδότησης, καθώς έχουν τον μικρότερο προϋπολογισμό. 
 
Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει και στρατηγική και πως ο τουρισμός, ο μοναδικός ζωντανός τομέας της ελληνικής οικονομίας με δυναμική περαιτέρω  ανάπτυξης και άμεσων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων, θα πρέπει να στηριχθεί σθεναρά  από την κυβέρνηση. 
 
Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρότεινε να αναληφθεί συντονισμένη πρωτοβουλία από το Υπουργείο, τον ΕΟΤ και τις Περιφέρειες, προκειμένου να πεισθούν τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο Υπουργός Οικονομικών να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν τον τουρισμό, τον μοναδικό ισχυρό τομέα της ελληνικής οικονομίας που μπορεί άμεσα να συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ, ιδίως τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα.
 
Επίσης, ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν τα νησιά για τον ΦΠΑ σε δύο επίπεδα: στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου και στο ύψος του ΦΠΑ στον τουρισμό.
 
Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά απάντησε ότι παραμένει στο πλευρό των νησιωτών και πως ισχύει η δήλωσή της, όπως ακριβώς έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη.