Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη για το Φράγμα της Κρητηνίας:

    Η ανακοίνωση της παράταξης του τέως Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη είναι συνεπής συνέχιση και ακριβής αποτύπωση των χαρακτηριστικών της θητείας του. Ιστοριούλες με απαρίθμηση ενεργειών, που κατέληγαν είτε στην ακινησία,  είτε στην παραγωγή ημιτελών και βαλτωμένων έργων παντού. Αυτή ήταν η κληρονομιά του.

    Παρά την λεπτομερή καταγραφή των ενεργειών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια  για το Φράγμα της Κρητηνίας, η ανακοίνωση του Γιάννη Μαχαιρίδη δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα: Αφού όλα ήταν έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, γιατί δεν την υπέγραψε όσο ήταν ακόμη περιφερειάρχης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο;

    Χαιρόμαστε λοιπόν που αναγνωρίζει την προσπάθεια της σημερινής περιφερειακής αρχής να εξασφαλίσει , στις σημερινές συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, την χρηματοδότηση του έργου από εθνικούς πόρους,  με την εξασφάλιση πόρων 10 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Χαιρόμαστε επίσης που η ίδια ανακοίνωση έρχεται να επιβραβεύσει την προσπάθεια της σημερινής περιφερειακής αρχής να ξεμπλοκάρει, σε χρόνους ρεκόρ, τα έργα που βρήκαμε σταματημένα και ημιτελή. Όπως ακριβώς έγινε και με το Φράγμα Γαδουρά.  

    Την μισή αλήθεια, η παράταξη Μαχαιρίδη την είχε σημαία. Η αλήθεια είναι πάντοτε ευεργετική μόνο όταν είναι ολόκληρη.