Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε, Ημερίδα, με θέμα «Κόμβος Τηλεκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», στην αίθουσα «Ροδίνι» του Δήμου Ρόδου.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνιος Κλαδογένης ο οποίος παρουσίασε σε γενικές γραμμές το έργο «Πρόγραμμα προώθησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση του Νομού Δωδεκανήσου» που υλοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου).

Στόχος της ημερίδας ήταν να αποτελέσει μια αφετηρία γόνιμου προβληματισμού και επιστημονικού διαλόγου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος μετά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στα ευεργετήματα  της τηλεκπαίδευσης, διαβεβαιώνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα ότι η Περιφέρεια θα εξακολουθεί να είναι αρωγός στην προσπάθεια ενσωμάτωσης τεχνολογιών πληροφορικής μέσα από τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ και της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Οι ομιλητές οι οποίοι εκλήθησαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φορέα ήταν:

α) Ο Δρ. Φεσάκης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε το αντικείμενο: «Επιλογή και προετοιμασία περιεχομένου σε θέματα τοπικής σημασίας – Μεθοδολογία παραγωγής των ψηφιακών μαθημάτων (Rapid e-learning) & Οργάνωση του έργου, μελλοντικές επεκτάσεις»

β) Η Δρ. Τσαμπίκα Καράκιζα,  σχολική σύμβουλος Πληροφορικής η οποία στην ομιλία της εξήγησε τρόπους και μεθόδους για την «Παιδαγωγική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού  του κόμβου ΤΝΔ»

γ) Ο κ. Κασαπίδης Βασίλης, καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος για την διαχείριση του κόμβου, ανέλυσε το θέμα «Σχεδίαση επεκτάσεων και βελτίωση του κόμβου Τηλεκπαίδευσης».

Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες και η συζήτηση που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την εκπαίδευση από την λειτουργία του κόμβου Τηλεκπαίδευσης που υλοποιήθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα προώθησης της ΚτΠ στην Εκπαίδευση του Νομού Δωδεκανήσου», με την προοπτική επέκτασης της συγκεκριμένης δράσης συνολικά στο Νότιο Αιγαίο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε μεταξύ των εκπαιδευτικών, των σχολικών συμβούλων, του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ώστε να εντοπιστούν οι ανάγκες των σχολείων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο έργων της «Ψηφιακής Σύγκλισης», μέσω της αξιοποίησης του έργου «Πρόγραμμα προώθησης της ΚτΠ στην Εκπαίδευση του Νομού Δωδεκανήσου».

 

 

image_print