ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

email: press@pnai.gov.gr

                                        

 24 Μαρτίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Η προστασία των ακτών, αντικείμενο Συνεδρίου

στη Ρόδο – Συνάντηση Τούρκου ακαδημαϊκού

με τον αντιπεριφερειάρχη

 

Τον Τούρκο ακαδημαϊκό και πρόεδρο του Ιδρύματος Ακτών της Μεσογείου (MEDCOAST) δρ. Ερντάλ Οζχάν δέχθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, εν όψει Συνεδρίου που θα διοργανωθεί στη Ρόδο, με αντικείμενο την προστασία των ακτών.

 

Πρόκειται, όπως ειπώθηκε, για μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση με μέλη από διάφορες χώρες, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των ακτών της Μεσογείου της Μαύρης Θάλασσας από φαινόμενα διάβρωσης, με την πραγματοποίηση επιστημονικών Συνεδρίων, την υλοποίηση διεθνών προγραμμάτων επιμόρφωσης, όπως και τοπικών επιστημονικών ερευνών.

 

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκατόν πενήντα περίπου επιστήμονες από σαράντα χώρες, «επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι μεγάλα προβλήματα, όπως η διάβρωση των ακτών, ξεπερνούν τα σύνορα ενός κράτους», σημείωσε ο κ. Οζχάν.

 

Ο κ. Χατζηδιάκος υπογράμμισε τη σημασία του επιστημονικού αυτού Συνεδρίου και για το νησί μας, για την επιτυχία του οποίου, αν της ζητηθεί, η Περιφέρεια θα συνδράμει.

Επικαλέστηκε μάλιστα ανάλογα ανησυχητικά φαινόμενα διάβρωσης ακτών που εμφανίζονται στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, και ζήτησε παράλληλα να πληροφορηθεί την άποψη του Τούρκου ακαδημαϊκού για την προοπτική κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

«Είναι ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα» είπε ο κ. Οζχάν, τονίζοντας όμως πως «τίποτα δεν μπορεί να είναι μόνο μαύρο, ή μόνο άσπρο», αναφερόμενος στις διαφορετικές επιστημονικές απόψεις που διατυπώνονται για αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.