Αισιόδοξα τα μηνύματα και από την έκθεση UITT στο Κίεβο, η οποία έλαβε χώρα από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2013. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, φιλοξένησε το νησί της Τήνου, ενώ στην έκθεση εκπροσωπούνταν και το νησί της Ρόδου, σε διπλανό σταντ από αυτό της ΠΝΑΙ.

Όλες οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών δείχνουν ότι οι Ουκρανοί τουρίστες θα ξεπεράσουν τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες το 2013 και μεγάλο μερίδιο από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν η Ρόδος και η Κως. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για τον προσκυνηματικό τουρισμό, ο οποίος αν και μικρός σε μέγεθος ροών, βαίνει διαρκώς αυξανόμενος. Άλλωστε υπήρξε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Βλαδίμηρο, στα πλαίσια της οποίας βραβεύτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας, κύριος Γιώργος Γεωργούτζος για την τριετή προσφορά του στην άριστη σχέση των δυο χωρών. Πέραν του κυρίου Γεωργούτζου, στη συνάντηση συμμετείχαν στέλεχος της ΠΝΑΙ, ο εκπρόσωπος της Τήνου, κύριος Γιάννης Βιδάλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας, κύριος Χρήστος Σκούρτης.

Για την παρουσία της ΠΝΑΙ στην έκθεση UITT, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κυρία Ελευθερία Φτακλάκη δήλωσε, «με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώθηκε το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ουκρανών τουριστών για τα νησιά μας, και προσωπικό μας πλέον στοίχημα είναι να γνωρίσουν το σύνολο του μοναδικού και πανέμορφου πολυνησιακού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων».

image_print