Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στα πλαίσια των δράσεων της για τον πρωτογενή τομέα & το Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στα πλαίσια του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ»  διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ :

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

 

Η Ημερίδα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 10:00-14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πάρκου Ροδινιού,  έχει κύριο στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων αξιοποίησης των  Ελληνικών Αρωματικών Φυτών μέσα από την καλλιέργεια, την μεταποίηση μέχρι και τα τελικά προϊόντα. Ενδιαφέρει καλλιεργητές, μεταποιητές, επιχειρηματίες, νέους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε καινοτόμα προϊόντα κ.α.

 

Βασικοί εισηγητές θα είναι η Δρ. Ελένη Μαλούπα, τακτική ερευνήτρια του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ειδική σε θέματα αρωματικών φυτών και εκπαιδεύτρια και ο Δρ. Χρήστος Χασιώτης, εκπαιδευτής, ειδικός σε θέματα μεταποίησης αιθέριων ελαίων και παραγωγής προϊόντων αρωματοθεραπείας.

 

Ταυτόχρονα θα γίνει ενημέρωση από στελέχη της Γεν. Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις προοπτικές καλλιέργειας Αρωματικών Φυτών στη Ρόδο,  προτάσεων για μελλοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες υποστήριξης αυτών,  καθώς και ανταλλαγή των εμπειριών των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τις 22 έως τις 25 Απριλίου.

 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Για προεγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.katartisipnai.gr.

image_print