Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει την προβολή των νησιών σε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού. Η Κως, η Κάλυμνος, η Νίσυρος και η Πάτμος βρίσκονται ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς που προτείνει για αυτό το καλοκαίρι η θερινή ρωσική έκδοση του περιοδικού “National Geographic Traveler” (Ιούνιος-Αύγουστος 2017), που κυκλοφορεί με ειδική αναφορά στο εξώφυλλό της για τα τέσσερα νησιά και 4σέλιδο τουριστικό αφιέρωμα.

«Για τον αναγνώστη που έχει βαρεθεί το ρωσικό κλίμα, είναι αρκετό να γνωρίζει μόνο ένα πράγμα για τα ελληνικά Δωδεκάνησα. Εδώ οι ημέρες με ηλιοφάνεια φθάνουν τις 350 ανά έτος», αναφέρει το πλούσιο σε φωτογραφίες αφιέρωμα του «National Geographic Traveler», που υπογράφουν οι Polina Syrnina και Alena Legostaeva, προσθέτοντας ότι η αεροπορική εταιρεία S7 ξεκίνησε πρόσφατα πτήσεις στην Κω, διευκολύνοντας την πρόσβαση των Ρώσων τουριστών στο παραδεισένιο «τρίπτυχο» (Κως, Πάτμος, Κάλυμνος-Νίσυρος). «Απομένει μόνο να επιλέξετε ποιο νησί είναι το δικό σας», σημειώνουν οι συντάκτριες, παρέχοντας πληροφορίες για το κάθε νησί, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, την ιστορία τους και τις δραστηριότητες που μπορούν να επιλέξουν σε αυτά οι δυνητικοί τουρίστες, από χαλαρές διακοπές στη θάλασσα και yachting μέχρι ορειβασία και windsurfing.

Το συνεργείο του ρωσικού National Geographic Traveler συμμετείχε σε press trip που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου Μόσχας, τον δήμο Κω και την Ένωση Ξενοδόχων Κω, καθώς επίσης με τους δήμους Νισύρου και Πάτμου. Αφορμή του ταξιδιού ήταν η έναρξη δρομολογίων της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 στην Κω από 29 Απριλίου. Νωρίτερα, άλλα ιδιαίτερα δημοφιλή ρωσικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα Ιζβέστια, το πρακτορείο Ρία Νόβιστι και το ειδικό ταξιδιωτικό κανάλι Μαγιά Πλανέτα (Ο Πλανήτης Μου), που μετείχαν επίσης στο press trip, είχαν δημοσιεύσει άλλα 6 άρθρα για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την παραμονή τους στα ελληνικά νησιά, προτρέποντας τους αναγνώστες τους να τα επισκεφθούν στις διακοπές τους.

Η ανταποκρίτρια του  «Moya Planeta» (My Planet), Elena Sakharova, δημοσίευσε άρθρο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του Τ/Σ, με τίτλο: «7 πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος στην Κω». Η αρθρογράφος επισημαίνει την έναρξη τακτικών πτήσεων από Μόσχα για Κω από τη ρωσική αεροπορική εταιρία S7, ενώ περιγράφει το νησί ως «παράδεισο».

Η συντάκτρια της «Ιζβέστια», Elena Lorya, δημοσίευσε άρθρο στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας με τίτλο: «Η Ελλάδα ποντάρει σε τουρίστες-προσκυνητές και γιατρούς» και πλαγιότιτλο: «Η τοπική τουριστική βιομηχανία αναμένει αύξηση 20% στους τουρίστες από τη Ρωσία».

Να σημειωθεί ότι το National Geographic Traveler Ρωσίας εκδίδεται σε 200.000 αντίτυπα, ενώ τα άρθρα του είναι διαθέσιμα στο αναγνωστικό του κοινό και μέσω ειδικής εφαρμογής, η εξαιρετικά δημοφιλής ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια έχει καθημερινό τιράζ που φθάνει επίσης τα 200.000 αντίτυπα, ενώ το πρακτορείο Ρία Νόβοστι έχει εκατομμύρια αναγνώστες και πελάτες του τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ρωσίας και του εξωτερικού.  

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά με την προβολή των νησιών στα κορυφαία ρωσικά ΜΜΕ: «Συνεχίζοντας την πολύ πετυχημένη στρατηγική μας για την προβολή των νησιών μας, εξασφαλίσαμε μία πρώτης τάξεως παρουσία της Κω, της Καλύμνου, της Νισύρου και της Πάτμου σε κορυφαία ΜΜΕ της Ρωσίας, όπως το National Geographic Traveler. Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία  το Γραφείο Τύπου Μόσχας. Ευχαριστούμε επίσης για την σημαντική υποστήριξη τους Δήμους Κω, Καλύμνου Νισύρου, και Πάτμου και την Ένωση Ξενοδόχων της Κω.

Ο Τουρισμός απαιτεί ομαδικό πνεύμα, όραμα, καινοτομία και αποφασιστικότητα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να προσφέρουμε στα νησιά μας την προοπτική που τους αξίζει».

image_print