Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίπλα στους κατοίκους της Σύμης, στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Μεγαλύτερο το μέγεθος των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, από τις αρχικές εκτιμήσεις. Άνω των 2 εκατ. ευρώ η οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας, για την εκτέλεση έργων πρώτης ανάγκης

 

Την διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνδράμει τα μέγιστα, από οικονομικής και τεχνικής απόψεως, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Δευτέρας, έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από την Σύμη όπου μετέβη για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών.

Στην αυτοψία, τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου, ο οποίος βρίσκεται στη Σύμη από την πρώτες ώρες μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί και ο Στέργος Στάγκας, ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα.

Η εικόνα που αποκόμισαν είναι ότι το μέγεθος των ζημιών που υπέστη το νησί από την πλημμύρα, είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την εντατικοποίηση των παρεμβάσεων αποκατάστασης και την ενίσχυση των μηχανικών μέσων της Περιφέρειας και του Στρατού που επιχειρούν επιτόπου στα σημεία που επλήγησαν.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Σύμης, εκτιμήθηκε η συνολική κατάσταση και αποτυπώθηκαν τα έργα άμεσης ανάγκης και προτεραιότητας που πρέπει να εκτελεστούν, ώστε η ζωή στο νησί να επανέλθει σε ρυθμούς ομαλότητας. Τα έργα αυτά  είναι οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, όπου έχει υποστεί κατολισθήσεις και αποκόλληση της ασφάλτου, η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου και η επισκευή του γηπέδου, έργα για τα οποία θα απαιτηθούν σημαντικά ποσά. Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύτηκε για την εγγραφή ποσού 2 εκατ, ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, προκειμένου να εκτελεστούν τα παραπάνω έργα.

Ταυτόχρονα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στη σημερινή της συνεδρίαση, αύξησε στις 200.000 ευρώ τον Κωδικό της Πολιτικής Προστασίας, από όπου θα χρηματοδοτηθούν οι άμεσες παρεμβάσεις.

Ο Περιφερειάρχης, μετά τη αυτοψία στα σημεία του νησιού που επλήγησαν δήλωσε:   Συνέχεια