Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για την συμμετοχή 100 ατόμων από την τοπική κοινωνία, στην μεγάλη διοργάνωση Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού», που θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, στις 18 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ‘Ρόδος Παλάς’.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Peace and Sport Regional Forum επισκεφθείτε το ακόλουθο λίνκ:

https://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10170

Οι συμμετοχές ξεκινούν από σήμερα και λήγουν την προσεχή Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι. Η παραλαβή των διαπιστεύσεων και προσκλήσεων θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου 2018, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη του αθλητισμού ως φορέα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνιών, αναδεικνύοντας τοπικές πρωτοβουλίες και συνέργειες που ενθαρρύνουν την ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία.                                  

Προσελκύοντας περισσότερες από 350 επιφανείς προσωπικότητες απ’ όλη τη Μεσόγειο, το Peace and Sport Regional Forum θα φέρει στο ίδιο τραπέζι αρχηγούς κρατών, βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, φορείς αθλητικών σωματείων, καταξιωμένους αθλητές, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς.

Πάνω από 350 προσωπικότητες αναμένονται στο νησί για τις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την Ouided Bouchamaoui από την Τυνησία –βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2015, τον Christian Karembeu, αστέρα του ποδοσφαίρου και Champion of Peace του «Peace and Sport», τον θρύλο του μπάσκετ, Νίκο Γκάλη, τον Γιώργο Καραγκούνη, αρχηγό της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, τον Παραολυμπιονίκη Μιχάλη Σεϊτη, η Αθηνά Ζέρβα, ο Μιχάλης Κακιούζης.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην διοργάνωση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στη συμβολική τοποθεσία της Ελλάδας – γενέτειρα του ολυμπιακού πνεύματος και κεντρικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους – το Peace and Sport Regional Forum, με την υποστήριξη της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Eleven Campaign, στοχεύει να αναδείξει τη σχέση μεταξύ του αθλητισμού και της τοπικής κοινότητας.

Βασική θεματολογία του Forum, θα αποτελέσουν οι «πόλεις ως κόμβο καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού», ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες που καθιστούν τον αθλητισμό αποτελεσματική πλατφόρμα για τη δημιουργία κοινοτήτων, δικτύων και συνεργασίας μεταξύ των κοινωνιών.

Σε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» θα συμμετάσχει μια επιφανής ομάδα υπευθύνων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με σημαντική επιρροή στη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων, αποκρυσταλλώνοντας τοπικούς και διεθνείς στόχους για την ανάπτυξη και την ειρήνη, αξιοποιώντας σαν όχημα τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο οργανισμός «Peace and Sport» θα βραβεύσει τρεις διεθνείς και τέσσερις τοπικές οργανώσεις καθώς και προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην παγκόσμια ειρήνη, το διάλογο και την κ