Την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, από την είσοδο Αφάντου μέχρι τον “Ατσιπά”, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά την έκτακτη συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, του αντιδημάρχου Μανώλη Σαββή, του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Μανώλη Διακομιχάλη, του επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών Ανδρέα Πολλάκη και μελών της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι οι καθυστερήσεις των έργων στην κεντρική οδική αρτηρία του νησιού δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν, ζητώντας από τον υπεύθυνο της εργολαβίας να περατωθούν άμεσα τυχόν μικρές παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη, και από κει και πέρα θα αναλάβει η Περιφέρεια την ευθύνη ολοκλήρωσης του υπόλοιπου του έργου.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους τριών (3) χιλιομέτρων στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή έξι κόμβων, επρόκειτο να επαναδημοπρατηθεί, γεγονός που σήμαινε νέες καθυστερήσεις.

Όπως επισήμανε ο κ. Μαχαιρίδης οι πόροι είναι ήδη εξασφαλισμένοι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, κάτι που διευκολύνει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, θυμίζοντας ότι την αρχική μελέτη συνολικά του έργου την είχε εκπονήσει η Νομαρχία Δωδεκανήσου.

Επίσης, επαναβεβαίωσε την απόφαση της Περιφέρειας να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η εγκατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο της Περιμετρικής Οδού στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καλλιθέας.

image_print