Η οικονομική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Αιγαίου στη  συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Αμερικανό Πρέσβη Goeffrey Pyatt

Γ. Χατζημάρκος: “Ευχαριστώ την  α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Goeffrey Pyatt για τη σταθερή προσήλωσή του στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και στον στόχο της ανάκαμψης της οικονομίας των νησιών μας”

———————————————————————————-

 Σε θερμό κλίμα, απόρροια της σφυρηλάτησης και  εμπέδωσης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου και της α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Goeffrey Pyatt.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο Διοικητήριο, στο περιθώριο της ημερίδας  για την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο, "Invest in South Aegean – A Sea of Opportunities", την οποία διοργάνωσε στη Ρόδο η Περιφέρεια με τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), τις εργασίες της οποίας τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός Πρέσβης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifΤο θέμα που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής. Ενδεικτική της συνεργασίας αυτής αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας στην Ελλάδα  είναι η απόφαση για την ίδρυση στη Σύρο του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας, με τη συνεργασία του παγκόσμιου κολοσσού της πληροφορικής CISCO, της ONEX Neorion Shipyards και του Αναπτυξιακού της Οργανισμού ??Κ2 Α.Ε.?? της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στόχος του οποίου είναι  να παρέχει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας, μια ευρεία σειρά τεχνολογικών εργαλείων για την ενίσχυση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας

τους.

 Στην διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Goeffrey Pyatt για τη σταθερή προσήλωση του στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και τόνισε ότι η δουλειά που σήμερα γίνεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νότιο Αιγαίο για την προσέλκυση επενδύσεων,  είναι αυτή που εγγυάται ότι την επόμενη μέρα της πανδημίας θα είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε, αλλά και για τα χτίσιμο μιας σταθερής οικονομικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία επεκτείνεται και πέραν του οικονομικού πεδίου, στην μείωση της απόστασης μεταξύ δύο χωρών και δύο λαών που μοιράζονται κοινές αξίες, κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα.  

Για την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά, υποδέχτηκα για ακόμη μια φορά  στη Ρόδο την α.ε.  Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ  Goeffrey Pyatt, ένα φίλο πραγματικό των νησιών μας,  που έστειλε από την Ρόδο το μήνυμα της οικονομικής συνεργασίας και της διαρκούς καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης.  Ο Αμερικανός Πρέσβης είναι αφοσιωμένος στην καλλιέργεια του κλίματος εμπιστοσύνης και τον ευχαρίστησα για αυτό, όπως και για όλη τη δουλειά που κάνει στα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Οι δυσκολίες της περιόδου δεν επιτρέπεται να ακυρώσουν τον σχεδιασμό για το αύριο. Το μέλλον, είναι το αποτέλεσμα της σημερινής δουλειάς μας.  Μια δουλειά που στηρίζεται στην εξωστρέφεια και το κτίσιμο συμμαχιών. Με αυτές τις αρχές, δουλεύουμε με όσους τις μοιράζονται και μας γεμίζει αισιοδοξία η εμπιστοσύνη που κερδίζει η οικονομία μας. Ο δρόμος για την ανάκαμψη, τις θέσεις εργασίας, την αύξηση του εισοδήματος, περνά μέσα και από την προσέλκυση επενδύσεων.  Ο Πρέσβης των ΗΠΑ μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και την σταθερή προσήλωση σε αυτό τον στόχο. Από την πλευρά μας ανταποδίδουμε αυτή την εμπιστοσύνη με το να εργαζόμαστε κι εμείς μόνιμα για να στήσουμε μια σταθερή, συμπαγή, βιώσιμη βάση συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Μια συνεργασία που δεν έχει να κάνει μόνο με τις επενδύσεις αλλά και με ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο έχει αναφορά σε δύο λαούς, με πάρα πολλά κοινά, δύο λαούς που υπηρετούν κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινά ενδιαφέροντα».