Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και υποψήφιο για την προεδρία του Συλλόγου, Βασίλη Καταβενάκη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον επιστημονικό φορέα.

Η συζήτηση περιστράφηκε στα ζητήματα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ενός εκ των κορυφαίων επιστημονικών φορέων.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως είναι σταθερή και συνεχής η ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ειδικά σε μια εποχή κατά την οποία αναδεικνύονται συνεχώς ζητήματα κρίσιμα για το μέλλον του τόπου, που απαιτούν εγρήγορση και τεκμηριωμένη διαχείριση. Τέτοια ζητήματα είναι το μέλλον του Κτηματολογίου, η Δημόσια Περιουσία, η συνεχής αφαίμαξη και απαξίωση της Δωδεκανήσου.

Από την πλευρά του ο κ. Καταβενάκης δήλωσε: «Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, η επίσκεψή μου στον Περιφερειάρχη, σκοπό έχει να αναδείξει ότι ο ΔΣΡ, ως πρώτος επιστημονικός σύλλογος της Ρόδου, είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και παρέμβαση, με όλους τους φορείς και κυρίως με την Περιφέρεια, ώστε με παρεμβάσεις και γνωμοδοτήσεις να συμβάλει στο κοινό καλό του τόπου και να προσφέρει στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στην επίλυσή τους.