Γιώργος Χατζημάρκος: «Ο  μόχθος του σήμερα είναι η δύναμη του αύριο!»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, επί τη ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

Με την ανακοίνωση των βάσεων, ένα νέο κεφάλαιο ζωής ανοίγει για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.  Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές που, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες,  κατόρθωσαν να υπερκεράσουν τα εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά τους και να αποδείξουν για ακόμη μια φορά με τις επιδόσεις τους, τι σημαίνει να βάζεις στόχους, να τους διεκδικείς και να τους πετυχαίνεις, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.

Συγχαίρω επίσης τις οικογένειες των μαθητών που στάθηκαν αρωγοί στην δύσκολη αυτή περίοδο, που μοιράστηκαν την αγωνία και στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τους.  Αλλά και τους εκπαιδευτικούς που, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε  η πανδημία, στάθηκαν με συνέπεια δίπλα στους μαθητές τους.

Στα παιδιά για τα οποία τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, να ξέρουν ότι δεν υπάρχουν αποτυχίες. Υπάρχουν μόνο άλλοι δρόμοι, άλλες επιλογές, άλλες ευκαιρίες, άλλες δυνατότητες. Δίπλα σε κάθε πόρτα που δεν ανοίγει, βρίσκεται μια άλλη που περιμένει ορθάνοιχτη!

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τον αγώνα που έδωσαν.  Διότι ο  μόχθος του σήμερα, είναι η δύναμη του αύριο! Μετατρέψτε λοιπόν κάθε δοκιμασία σε εμπειρία ζωής.  Αδράξτε  την κάθε μέρα! Αδράξτε τη ζωή και τις προκλήσεις της! Μη σταματήσετε ποτέ να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μη σταματήσετε ποτέ να διεκδικείτε τα όνειρά σας, να παλεύετε γι αυτά!

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία σε κάθε επόμενο στόχο και καλή σταδιοδρομία!

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος