Στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 76ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελλορίζου από τα στρατεύματα κατοχής, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης ΄Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μετέβη στο εμβληματικό, ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,  Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής , ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος  Νικόλαος Τσούνης,  ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ , Υποστράτηγος Νικόλαος Φλάρης,  ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Μεγίστης Γεώργιος Σαμψάκος,  και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε την δοξολογία που τελέστηκε από τον  Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου, κ. Χρυσόστομο στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Ακολούθως μετέβη στο νησί της Στρογγύλης , όπου επισκέφθηκε το φυλάκιο του νησιού και εν συνεχεία στη Ρω, όπου απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“Σήμερα, γιορτάσαμε στην μεγαλύτερη Ελληνική γη. Το Καστελλόριζο, τη Ρω, την Στρογγύλη. Την μεγάλη γη που μας συνδέει με τις ρίζες μας, μας δένει με το παρόν μας, μας δίνει προοπτική για το μέλλον μας”.