Γιώργος Χατζημάρκος: Είµαστε «πρωταθλητές» στο Νότιο Αιγαίο

"Για μετά την Περιφέρεια έχω τη μεγαλύτερη φιλοδοξία όλων: να έχω αφήσει αποτύπωμα και να ακούσω θετικό λόγο για το πέρασμά μου".

Άνθρωπος των έργων, µε βασικά χαρακτηριστικά τα ευήκοα ώτα, τον σεβασµό στην αντίθετη άποψη, την έµφυτη ευγένεια, την υποµονή, την επιµονή και το όραµα.

Γιώργος Χατζηµάρκος ή ο πιο «τουριστικός Περιφερειάρχης στην Ελλάδα», τίτλος όχι τιµητικός, αλλά επί της ουσίας. Άλλωστε, τον ίδιο δεν τον αφορούν οι περγαµηνές και οι τίτλοι, αλλά το έργο και η ουσία.

Σε µια συνέντευξη εκ βαθέων, στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο τεύχος Ιουνίου, η οποία επεκτείνεται περά από τα αµιγώς θέµατα διοίκησης και εκείνα που σχετίζονται µε την Περιφέρεια και τον Τουρισµό, αναφέρεται σε προσωπικές φιλοδοξίες, αγωνίες και στοιχήµατα.

Μιλώντας για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζηµάρκος σηµειώνει ότι, θα είναι καλύτερη από το 2016, από πλευράς αφίξεων, ενώ, όπως όλα δείχνουν, προβλέπεται να επιτευχθεί στην πράξη επιµήκυνση της σεζόν, που επί χρόνια αποτελεί ζητούµενο.

 «Στην Περιφέρεια µε τη µικρότερη κρατική χρηµατοδότηση, το µεγαλύτερο φοροκυνηγητό, τις προσφυγικές και µεταναστευτικές ροές, δουλέψαµε µε σχέδιο και επιµονή», λέει µε νόηµα.

Η συνεργασία µε ειδικούς στον τοµέα του crisis management, η έγκαιρη εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης του Νοτίου Αιγαίου, που τέθηκε σε εφαρµογή από την αρχή του 2016 και η επιθετική τουριστική προβολή, είναι κάποιες µόνο από τις ενέργειες της Περιφέρειας για την αναστροφή του αρνητικού κλίµατος, που δηµιουργήθηκε το 2015, εξαιτίας της έντασης των µεταναστευτικών ροών.   Συνέχεια