"Στα μικρά νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτούργησε με την υπευθυνότητα που απαιτεί η εποχή, οι ανάγκες τους και η εθνική συνείδηση" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος,  από το νησί των Λειφών το οποίο επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα,  με τον Έπαρχο Καλύμνου, Γιάννη Θεμέλαρο και τον ειδικό  συνεργάτη του στο Τεχνικό Πρόγραμμα,  Στέργο Στάγκα.

Με τον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα δύο σχολεία του νησιού στα οποία έγιναν παρεμβάσεις με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την εγκατάσταση αφαλάτωσης με αυτόματο πωλητή πόσιμου νερού και το γήπεδο Λειψών, στο οποίο ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα, αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη και η δημοπράτηση του έργου.

Στη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων των Λειψών, ο Δήμαρχος,   Φώτης Μάγγος και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος έθεσαν τις προτεραιότητες για τις παρεμβάσεις που το 2019 θα πρέπει να γίνουν στις δύο σχολικές μονάδες, μετά και την αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού για τον σκοπό αυτό, από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σχετικά με τις εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο Λειψών, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος  δήλωσε :

"Μια ακόμη αθλητική υποδομή νησιού του Νοτίου Αιγαίου, πήρε τον δρόμο του εκσυγχρονισμού προκειμένου να μπορέσει να υπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών για αναβαθμισμένους, ασφαλείς, αθλητικούς χώρους. Θα συνεχίσουμε αυτό τον μεγάλο αγώνα που ξεκινήσαμε σε όλα τα νησιά μας, σε στενή συνεργασία πάντα με τους Δήμους μας, έως ότου καλύψουμε το σύνολο των νησιών μας με τα μικρότερα εξ αυτών να έχουν, λογικά, την προτεραιότητα".

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λειψών δήλωσε :

"Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την συνεχή υποστήριξη του στις ανάγκες του νησιού, για την άψογη συνεργασία όλων αυτών των χρόνων και γιατί έκανε πράξη την σχέση συναλληλίας που πρέπει να διέπει τον Α' και Β' βαθμό Αυτοδιοίκησης".

 

image_print