Γιώργος Χατζημάρκος από την Σαντορίνη: “Η επιτυχία και η ευημερία, μόνο σε περιβάλλον ασφάλειας μπορεί να επιτευχθεί”

"Οι στρατηγικές και εμπορικές συμφωνίες που σήμερα έχουμε ανάγκη, απαιτούν το κτίσιμο  συμμαχιών και συνεργασιών και η Περιφέρειά μας αυτό το αντιλαμβάνεται και το υπηρετεί” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη, επί του αμερικανικού  καταδρομικού  USS Normandy, στην καλντέρα της Σαντορίνης

 

Στη Σαντορίνη βρέθηκε το διήμερο 23 και 24 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης στο νησί του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt.

O Αμερικανός πρέσβης μετέβη στη Σαντορίνη την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία κατέπλευσε στον  Όρμο των Φηρών  το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ USS Normandy (CG-60), το οποίο παρέμεινε στην καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου.

Το καταδρομικό πλοίο USS Normandy, με 400 άτομα πλήρωμα, βρίσκεται στη Μεσόγειο από τα μέσα Απριλίου συνοδεύοντας, μαζί με άλλα έξι πολεμικά πλοία, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Harry S. Truman.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μαζί με τον Δήμαρχο Σαντορίνης, Νικόλαο Ζώρζο, υποδέχθηκαν το USS Normandy και τον Αμερικανό πρέσβη, με τον οποίον είχαν συνάντηση πάνω στο πολεμικό πλοίο.

Στις δηλώσεις του κ Pyatt, περί της συνέχισης   της ισχυρής στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας  στο Νότιο Αιγαίο,  ο Περιφερειάχης, Γιώργος Χατζημάρκος απάντησε:

"Οι στρατηγικές και εμπορικές συμφωνίες που σήμερα έχουμε ανάγκη, απαιτούν το κτίσιμο  συμμαχιών και συνεργασιών και η Περιφέρειά μας αυτό το αντιλαμβάνεται και το υπηρετεί. H Σαντορίνη, ως σύμβολο της επιτυχίας και της ευημερίας,  εκπέμπει το μήνυμα ότι η ευημερία  μόνο σε περιβάλλον ασφάλειας μπορεί να επιτευχθεί

image_print