Γ. Χατζημάρκος στην Κορίνα Κρέτσου: «Άπιαστο όνειρο για τα νησιά μας οι ίσες ευκαιρίες, 57 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης». Για τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τις επιπτώσεις της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στις κοινωνίες των νησιών ενημέρωσε την Ευρωπαία Επίτροπο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Την αναγνώριση του δικαιώματος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχουν σε ένα χώρο ίσων ευκαιριών, που,  57 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης,  για τα νησιά παραμένει ένα όνειρο, ζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος από την  Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής την Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Κορίνα Κρέτσου, που σήμερα επισκέπτεται το νησί της Λέρου.

Ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί την κα Κρέτσου, την οποία συνοδεύουν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με θέμα την στήριξη των νησιών που κατά κύριο λόγο σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης,  στην οποία πήραν μέρος ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο Έπαρχος κ. Γιάννης Θεμέλαρος και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Συνέχεια 

 

 

 

 

image_print