Στο γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας Forum – ημερίδας  για την  ‘’Διαχείριση του Ελαφιού της Ρόδου’’ στις 26 – 27 Απριλίου στην αίθουσα του  Ροδινίου.  

Στην συνάντηση συμμετείχαν :

§         Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

§         Η Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΕΚ ‘Γ.Γεννηματας’ , Λίνα ΠΑΠΑΤΣΗ

§         Ο Γενικός Διευθυντής ΑΟΚ&Α , Γιάννης ΠΟΥΛΗΣ

§         Η Δασάρχης Δωδεκανήσου, Καίτη ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ

§         Ο Κτηνίατρος της ΠΝΑ, Παναγιώτης ΜΑΝΩΛΑΚΑΣ

§          Ο γιατρός Μαρτίνος ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ πρόεδρος των ‘Εθελοντών της Ρόδου’ για το Περιβάλλον & τον Πολιτισμό

§         Τα μέλη του συλλόγου των εθελοντών  καθώς και της ομάδας ‘’Οικολογικά Ροδιακά’ Παναγιώτης ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ και Δημήτρης ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

§         Η Άννα ΑΧΙΟΛΑ , πρόεδρος του ‘Μεσαιωνικού Φεστιβάλ της Ρόδου’ 

Στόχος του  Forum – ημερίδας  είναι η προβολή , η ανάλυση και η εξέταση όλων των ζητημάτων και των παραμέτρων της παρουσίας και της διαβίωσης του εμβληματικού άγριου ζώου του νησιού, η συνύπαρξη του με τα  αιγοπρόβατα του νησιού που βοσκούν εκτατικά, οι επιπτώσεις του στις αγροτικές καλλιέργειες και η αποζημίωση των παραγωγών από ζημιές που προξενούν τα ελάφια καθώς επίσης οι συνθήκες ευζωίας των πληθυσμών που ζουν σε περαστικές συνθήκες και τέλος η κατάρτιση πολυετούς επιχειρησιακού σχεδίου διαχείρισης των ελαφιών, με την συμμετοχή όχι μόνο των κατά νόμο υπευθύνων δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών αλλά και των παραγωγικών και κοινωνικών εταίρων.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ένα κατ’αρχήν πρόγραμμα για το Forum – ημερίδα, το οποία θα συμπληρωθεί προϊούσης της διαδικασίας προετοιμασίας του.

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι καθηγητές και ειδικοί μελετητές  για το ελάφι ‘Πλατώνι της Ρόδου’ (Dama-dama) , ο βιολόγος καθηγητής Marco MASSETTI που έχει μελετήσει ενδελεχώς το εμβληματικό ζώο του νησιού, ο Γενικός  Δ/ντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) Δρ. Νίκος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ,  επιστημονικά στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κλπ.