·         Έργα 10.905.000 ευρώ, που δημοπρατήθηκαν εντός των πρώτων μηνών του 2017, αλλάζουν την εικόνα του οδικού δικτύου, με έμφαση στις προδιαγραφές ασφαλείας

·         Επίκειται η τοποθέτηση υπερσύχρονου φωτισμού  LED ,στο σύνολο του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ

·         Γ. Χατζημάρκος: “Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο δίκτυο του νησιού της Ρόδου”

Χρονιά παρεμβάσεων που αλλάζουν ριζικά την εικόνα του οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου και ανεβάζουν κατακόρυφα τα στάνταρτς ασφαλείας, σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι το τρέχον έτος 2017 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ήδη, στους πρώτους μήνες του έτους έχουν δημοπρατηθεί 8 έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.905.000 ευρώ, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα ακολουθήσει η επόμενη μεγάλη παρέμβαση, με την τοποθέτηση φωτισμού LED στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού, υφιστάμενο και νέο, έργο προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Τα έργα που μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί, είναι:

·         Συντήρηση οδού από την Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου έως την είσοδο Αρχαγγέλου (170.000 ευρώ)

·         Διαμόρφωση – Ασφαλτόστρωση οδού προς νέο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας (80.000 ευρώ)

·         Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Ανατολικού άξονα νήσου Ρόδου (1.800.000 ευρώ)

·         Συντήρηση Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου και Ανατολικές ακτές – Αεροδρόμιο (1.000.000 ευρώ)

·         Ηλεκτροφωτισμός επαρχιακού οδικού δικτύου στους πρόποδες της Φιλερήμου (180.000 ευρώ)

·         Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο Ρόδου (500.000 ευρώ)

·         Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο (700.000 ευρώ)

·         Επέκταση – βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο νήσου Ρόδου (6.475.000 ευρώ).

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής παρέμβασης των 6,5 εκατ. ευρώ, , προβλέπεται η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, από τα Κολύμπια ως τη Λίνδο, από τη Ρόδο ως τα Καλαβάρδα, στην Ρόδου – Καλλιθέας και στον δρόμο Τσαΐρι – Αεροδρόμιο, η βελτίωση – αναβάθμιση του υφισταμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού μέσα αντικατάστασης ενός σημαντικού μέρους ιστών ηλεκτροφωτισμού και του δικτύου υποδομής (καλωδιώσεις κλπ) καθώς και η κατασκευή πεζοδρομίων σε συγκεκριμένα τμήματα της επαρχιακής οδού.

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση υπερσύγχρονου φωτισμού τύπου LED, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οδικού φωτισμού, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, υφιστάμενου και νέου, έργο που ανεβάζει τον συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο του νησιού στα 15.000.000 ευρώ.

Με το έργο αυτό, η ποιότητα φωτισμού που υπάρχει σήμερα  στο  πιλοτικό χιλιόμετρο στην περιοχή  Φαληρακίου, θα επεκταθεί πλέον σε όλο το νησί,  ταυτόχρονα με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης του οδικού δικτύου, στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας που έχει υποδείξει η Τροχαία Ρόδου, αλλά και σε επιπλέον σημεία, με στόχο το οδικό δίκτυο να καταστεί ασφαλέστερο.

Παράλληλα, υπάρχει ετοιμότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε επίπεδο μελετών, για την εκτέλεση και νέων έργων επί του οδικού δικτύου, σε τμήματα αυτού που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω παρεμβάσεις, μόλις εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση.

“Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο δίκτυο του νησιού της Ρόδου. Στόχος μας είναι, το 2018 οι προδιαγραφές ασφαλείας και η εικόνα του οδικού δικτύου του νησιού να είναι εντελώς διαφορετικές από τα σημερινά δεδομένα”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου και την δραστική μείωση του δείκτη τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

 

image_print