ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

                                        

                                                               Ρόδος,  8 Οκτωβρίου 2013

                                                       

 

Το βρετανικό αντιτορπιλικό Dragon, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ακαντιάς επισκέφθηκε εχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατόπιν πρόσκλησης του Κυβερνήτη – Πλοιάρχου Iain S. Lower R.N.  και της Προξένου της Μεγάλης Βρετανίας κ. Ράνιας Κοσσιώρη.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου κ. Γ. Σεφερειάδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Αντ. Βλαχάκη, ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου, ενημερώθηκαν για τη χρήση των συστημάτων του, και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς του πλοίου. Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες το εν λόγω αντιτορπιλικό αγκυροβόλησε δυο φορές στην Ρόδο για την ψυχαγωγία των αξιωματικών και του πληρώματος του αποδεικνύει πως το νησί αποτελεί ένα φιλόξενο και πάνω από όλα ασφαλή προορισμό.

 

Να σημειωθεί πως το Dragon αποτελεί το νεότερο και πιο σύγχρονο πολεμικό πλοίο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο έχει ναυπηγηθεί πριν από 18 μήνες και εκτελεί αποστολή από 7μηνου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

image_print