ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

 

                                        

                                                               Ρόδος,  26 Οκτωβρίου 2013

                                                       

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος δέχθηκε το Σάββατο, 26.10, τον οικονομικό και εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κ. Sun Liwei, συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας κ. Φώτη Μανουσάκη, εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σαγκάη.

 

Κατά την επίσκεψη ο Κινέζος διπλωμάτης εκδήλωσε το ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών μας, την δυναμική του τουριστικού προϊόντος και της ντόπιας παραγωγής, τις δυνατότητες δημιουργίας επενδύσεων εκ μέρους της Κίνας στα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς και την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών και την προώθηση κινέζων επισκεπτών στα νησιά μας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κινέζο διπλωματικό ακόλουθο για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, αναφέροντας του μάλιστα ότι η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου είχε ξεκινήσει την συνεργασία, μέσω της διαδικασίας της «αδελφοποίησης», με την Περιφέρεια An Hui, και για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν το νησί μας υψηλόβαθμα στελέχη της Κινεζικής κυβέρνησης.

 

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδιάκος επισήμανε πως τώρα είναι ίσως ο καταλληλότερος χρόνος για την προώθηση και υλοποίηση αυτής της συνεργασίας και την ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των νησιών μας, τόσο στον τομέα των επενδύσεων, όσο και στον τουρισμό.

 

image_print