Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, o Στρατιωτικός Ακόλουθος   της Αμερικανικής Πρεσβείας captain Robert Palm, ο Διοικητής της στρατιωτικής αποστολής captain Stephen Weydert και ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού USNS "CARSON CITY" captain Nicholas Adema, συνοδευόμενοι από τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιάκωβο Γκύζη.

Το υψηλών ταχυτήτων καταμαράν μεταγωγικό USNS "Carson City", κλάσης Speargead, που κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου λίγο μετά τη  μία και μισή το μεσημέρι, για ανάπαυση και ψυχαγωγία του πληρώματός του, θα παραμείνει ελλιμενισμένο στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων  για  πέντε ημέρες.

Ο κ. Λεονταρίτης καλωσόρισε τον Στρατιωτικό Ακόλουθο, το Διοικητή της στρατιωτικής αποστολής,  τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του πλοίου  και ευχήθηκε "καλή διαμονή στη φιλόξενη Σύρο", εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι "η ολιγοήμερη παραμονή τους στο νησί θα αποτελέσει μια ευχάριστη ανάπαυλα από τις υψηλές απαιτήσεις των καθηκόντων τους".

Η εθιμοτυπική επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων με επίκεντρο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας – ΗΠΑ  και οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας της Σύρου με Αμερικανούς επενδυτές (ναυπηγείο Σύρου, επένδυση Hollywood, ενίσχυση της κρουαζιέρας κλπ.),  ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.