Σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ρόδου όπου σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα βρέθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Μανώλη Διακομιχάλη.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την περιοχή Καλόπετρα και τον οδικό άξονα Ψίνθος – Αρχίπολη, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και να προγραμματιστούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος επέβλεψε τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση στην περιοχή Εφύλλες (ανάμεσα Μαλώνα και Πλατάνια) την ερχόμενη Κυριακή (22/1).

Τέλος, επισκέφθηκε τον Αρχάγγελο όπου είχε συνεργασία με τον χωρικό αντιδήμαρχο Μιχάλη Κινδυλίδη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Παρδαλό, με τους οποίους συζήτησε το περιεχόμενο προγραμματικής σύμβασης που προβλέπει την εκτέλεση έργων στην περιοχή (αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο χωριό και αποκατάσταση της γέφυρας στην επαρχιακή οδό Μαλώνα – Αρχάγγελο).

Συνοδεία του διοικητή της Πυροσβεστικής Σταύρου Παραλούση, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου παρακολούθησε τις εργασίες καθαρισμού του ποταμού Λουτάνη στα Κολύμπια.