Συνεργασία είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, οι οποίοι πραγματοποίησαν και αυτοψία στα δύο μεγάλα αθλητικά έργα του νησιού, το Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλιθέα και το Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων στην Ιαλυσό, η συνέχιση και ολοκλήρωση των οποίων κρίθηκε απαραίτητη.

 Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια, οι κ. Μαχαιρίδης και Κουσουρνάς έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα δεκατριών μεγάλων έργων υποδομής που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού πλέον των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθούν στο νησί της Ρόδου, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο και την Περιφέρεια.

 Πρόκειται για έργα μεγάλης σημασίας για το νησί και «τα οποία φρόντισε ο δήμαρχος να ωριμάσει, ώστε από την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή τους», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης.

 «Οφείλουμε να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει απώλεια ευρωπαϊκών πόρων» υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον δήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα επιταχύνει από τον επόμενο μήνα κιόλας τους ρυθμούς για την υλοποίηση των έργων, επισημαίνοντας πως «αυτό το οφείλουμε στους πολίτες».

 Περιφερειάρχης και δήμαρχος αναφέρθηκαν επίσης στις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα, με σκοπό τη δημιουργία κοινωνικών δομών με σκοπό τη στήριξη και ανακούφιση ομάδων συμπολιτών μας.

 Συνάντηση με τον Γιοχάνες Χαν

 Νέα συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη, θα έχουν αύριο (Τετάρτη) οι Περιφερειάρχες της χώρας.

 Εν όψει της συνάντησης αυτής, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών, από τους οποίους ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ζητώντας την επίσπευση των όποιων διαδικασιών απαιτούνται για την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.  

  

Έργα ΕΣΠΑ – με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ρόδου 

Προϋπολογισμού 20.700.000 €

 

 1. Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών των εργαστηρίων του 1ου ΣΕΚ Ρόδου

Προϋπολογισμού  1.020.000 €

 1. Ανέγερση 20ου διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου πόλεως Ρόδου

Προϋπολογισμού 881.000 €

 1. Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Δ.Δ. Πυλώνας Δ. Λινδίων Ρόδου

Προϋπολογισμού 1.591.000 €

 1. Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός  Δ.Δ. Αφάντου

Προϋπολογισμού 1.198.800 €

 1. Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου Ρόδου

Προϋπολογισμού 4.534.000

 1. Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δημοτικών Ενοτήτων Αφάντου και Αταβύρου Δ. Ρόδου

Προϋπολογισμού 1.330.500 €

 1. Επέκταση ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου

Προϋπολογισμού 5.335.100 €

 1. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΧ) Ρόδου

Προϋπολογισμού 4.297.764 €

 

Έργα ΕΣΠΑ – με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Προϋπολογισμού 11.818.802 €

 

1.  Βελτίωση Επαρχιακής οδού Αγ. Ισίδωρος-Λάερμα

Προϋπολογισμού  4.180.000 €

2.  Δημοτικό Σχολείο Παστίδας

Προϋπολογισμού 1.996.057 €

 1. 2/Θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κλυσίου

Προϋπολογισμού 420.947 €

 1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Προϋπολογισμού 1.571.012 €

 1. 4ο Γενικό Λύκειο Πόλης Ρόδου (Ροδοπούλα)

Προϋπολογισμού 3.630.000

 

image_print