Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της περιφερειακής αρχής που σκοπό έχουν την βελτίωση του οδικού δικτύου στο νησί της Ρόδου, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο, με στόχο την μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση, ύψους ευρώ,  για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση Οδού από Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου έως είσοδο Αρχαγγέλου».

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η διαμόρφωση – ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού από τη διασταύρωση της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου έως την είσοδο που οδηγεί στον οικισμό Αρχαγγέλου.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή, λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που υφίσταται αυτή η οδός, από τη διασταύρωση με την Εθνική οδό έως το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, έχει υποστεί μεγάλη φθορά και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση των τροχοφόρων αλλά και την ασφάλεια των πεζών.

 Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται η διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση της οδού με νέο ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου.

Θα τοποθετηθούν επίσης μονόπλευρα χαλύβδινα στηθαία  και πινακίδες σήμανσης κινδύνου σε αντίστοιχα σημεία.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.