Στον λόφο του Φιλερήμου  μετέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος όπου και εγκαταστάθηκε η εργολαβία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση των κατολισθητικών φαινομένων και τη διάνοιξη του δρόμου από Προφήτη Ηλία στην κορυφή Φιλερήμου.

 

   Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι από τον περιοχή του Προφήτη Ηλία και πάνω, υπάρχουν επικίνδυνα κατολισθητικά φαινόμενα και προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, για την ασφάλεια οδηγών και πεζών επιβάλλεται η διακοπή της κυκλοφορίας.

 

   Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης  επέβλεψε τις εργασίες 20 μηχανημάτων (προωθητήρων, φορτωτών, γκρέιντερ) που μίσθωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη: α) στον ποταμό Μάκκαρη, στην Μαλώνα β) στον ποταμό της Χα, στην περιοχή Χαράκι και γ) στον ποταμό Μεριδιάτη στην Λάρδο, όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα και είχε συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση νέων έντονων καιρικών φαινομένων.

 

    Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Διοικητή του Τάγματος Μηχανικού κ. Σκούρα και τον Στρατηγό της 95 ΑΔΤΕ κ. Δημήτριο Ρέσκο για την συνεργασία τους με  την παροχή μηχανημάτων του στρατού που επιχειρούν στους ποταμούς Μάκκαρη και Καμειρί