Στα εκτελούμενα από την Περιφέρεια αντιπλημμυρικά έργα εντός του Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου και στην κατασκευαζόμενη γέφυρα στον ποταμό Κηπηρίωνα της Λάρδου μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και την Πρόεδρο της Φυτώριο Α.Ε. κ. Τζένη Φάκκα.

 

 Ακολούθως με την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων μετέβησαν στις Δημοτικές Ενότητες Μαλώνας, Μασσάρων, Πυλώνας και Καλάθου.

Τόσο στην Μαλώνα-Μάσσαρι και στον ποταμό Μάκκαρι όσο και στην Λάρδο που έγιναν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια με την διευθέτηση των αντιπλημμυρικών έργων δεν αντιμετωπίστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από  τις κοίτες του ποταμού στο Χαράκι, όπου λόγω της μεγάλης ποσότητας των νερών κλείστηκε και η Ιρλανδική διάβαση.

 

Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στα Βληχά της Δημοτικής Ενότητας Λίνδου και εντός της Τοπικής Κοινότητας Καλάθου λόγω αποφράξεως ρεμάτων απορροής. Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γ. Φάκκα δόθηκαν οδηγίες σε μισθωμένο από την Περιφέρεια μηχάνημα να προβεί στην διευθέτηση των τεχνικών έργων τόσο εντός της Τοπικής Κοινότητας Καλάθου, όσο και στο ύψος της γέφυρας του Γαδουρά, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορροή των βρόχινων νερών προς την παραλία της Καλάθου.

 

Αργά το απόγευμα παρουσιάστηκε πρόβλημα στην Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, στην διασταύρωση προς το νέο νεκροταφείο Αρχαγγέλου.

 

Εφιστάται η προσοχή των οδηγών λόγω περιορισμού της κυκλοφορίας στο σημείο εκείνο μόνο στο ένα ρεύμα.