ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

                                         

                                                               Ρόδος, 5 Σεπτεμβρίου  2013

                                               

                                                       

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος επέβλεψε σήμερα τις εργασίες ασφαλτόστρωσης Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της νήσου Ρόδου, στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου: Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ρόδου δυτικής πλευράς, προϋπολογισμού 859.230.064 €.

 

Οι εργασίες εκτελούνται σε επαρχιακό δίκτυο που δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο κυκλοφοριακά και θα συνεχισθούν εντατικά  σε όλο το δυτικό άξονα με την λήξη της τουριστικής περιόδου.

 

Εντός των ημερών αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντίστοιχη εργολαβία συντήρησης του ανατολικού άξονα προϋπολογισμού 836.782 € και την υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο και την ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται.

 

Ταυτόχρονα,  εκδήλωσε την αγανάκτηση του γιατί με τις χρονοβόρες διαδικασίες, τις ενστάσεις και τις καθυστερημένες εγκρίσεις των διαγωνισμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εργολαβίες που δημοπρατήθηκαν το 2012 και έπρεπε να εκτελεσθούν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2013, εκτελούνται με καθυστέρηση έτους. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και να πάψει να εξαρτάται από τις αρτηριοσκληρωμένες Υπηρεσίες του Δημοσίου.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

image_print