Με επιτυχία και εντός προγραμματισμού, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Μάκαρη, στο Χαράκι, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανάδειξη του αναδόχου του έργου.

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διαδικασία, που είχε εκκινήσει κανονικά προ κρίσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία», σχολίασε σχετικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Η διαγωνιστική διαδικασία αφορούσε στην πραγματικότητα τρία παράλληλα έργα:

1. Tη νέα γέφυρα που θα κατασκευαστεί στην ίδια  θέση που βρισκόταν η παλιά, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου,

2. Τη μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης της Ρόδου,  

3. Την κατασκευή παρακαμπτήριας οδού, παράλληλης με την νέα γέφυρα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ολοκληρώθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τόσο η κρίσιμη καθαίρεση της κατεστραμμένης γέφυρας, σε ταχύτατο χρόνο και με τρόπο περιβαλλοντικά ορθό, όσο και η επιτυχής και εντός χρονοδιαγράμματος αποσφράγιση των προσφορών, στις 30 Μαρτίου, μετά και τη δεκαήμερη παράταση που δόθηκε στην υποβολή, λόγω των συνθηκών που επικράτησαν εξαιτίας του κορονοϊού. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην  επικύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου. Από εκεί και πέρα, ακολουθούν όλα τα στάδια εγκρίσεων που απαιτούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία των δημοσίων έργων.

 

image_print