Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ρόδος αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας και συνεισφέρει διαχρονικά τα μέγιστα στα τουριστικά μεγέθη της χώρας μας. Ως εκ τούτου, η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νησί προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, έχει δημιουργήσει στον τουριστικό κόσμο, αλλά και στην τοπική κοινωνία του νησιού, εύλογες ανησυχίες για το κατά πόσο οι εικόνες των καταστροφών που έκαναν το γύρο του κόσμου, θα επηρεάσουν αρνητικά την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή που είχε τη χρονιά που μας πέρασε η εκτενής παρουσία σας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την αντιστροφή της εικόνας της Ελλάδας, απευθυνόμαστε σε εσάς προσωπικά προκειμένου να σας ζητήσουμε η Ρόδος να τύχει εκείνης της προβολής και επικοινωνίας που έχει ανάγκη, προκειμένου να αποκατασταθούν τα όποια πλήγματα στην εικόνα της από την αναπαραγωγή των πρόσφατων γεγονότων.

 

Δεδομένης της εμπειρίας σας, της γνώσης, και της επικοινωνίας στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και των διεθνών επαφών που διαθέτετε εσείς και το Υπουργείο Τουρισμού, είμαστε βέβαιοι πως οι όποιες ενέργειές σας θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και θα μεταδώσουν το μήνυμα εμπιστοσύνης και σιγουριάς που απαιτείται στην παρούσα συγκυρία, τόσο στο εσωτερικό και εξωτερικό, όσο και στο τοπικό ακροατήριο.    

 

Παρακαλούμε επίσης όπως, με προσωπική σας φροντίδα και μέριμνα, κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία του ΕΟΤ  όσο στο εξωτερικό, προκειμένου να συνεισφέρουν και αυτά, πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στη συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης των όποιων αρνητικών για τη Ρόδο μηνυμάτων, ενισχύοντας έτσι τις σχετικές ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.   

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, με τη βεβαιότητα πως θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να παραμείνει η Ρόδος και κατ’ επέκταση ο ελληνικός τουρισμός, στην παγκόσμια κορυφή των ελκυστικότερων επιλογών τουριστικής εμπειρίας. 

 

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου

 

Γιάννης Μαχαιρίδης