Τη στήριξη της στο Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, Wolfgang Dold, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, με σχετική επιστολή της αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβευτική κατοικία, τα ξημερώματα της 31.12.2013.

 

Η κα Φτακλάκη, αρμοδίως και λόγω της προσωπικής γνωριμίας με τον πρέσβη, απέστειλε στον Γερμανό Πρέσβη την παρακάτω επιστολή:

 

«Αγαπητέ Πρέσβη, κε Dold,

 

Όπως και το σύνολο της ελληνική κοινωνίας, σοκαρίστηκα όταν έμαθα για το θλιβερό περιστατικό που σας συνέβη. Η βία δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τις κοινές πρακτικές της δημοκρατικής Ελληνικής πολιτείας και των πολιτών της, και μπορώ να μιλήσω εκ μέρους κάθε δημόσιου λειτουργού για να σας επιβεβαιώσω ότι εκείνοι που επέλεξαν να καταφερθούν κατά της ανθρώπινης ζωής, της τάξης και της ειρήνης, θα διωχθούν από το νόμο με κάθε μέσο.

 

Ελπίζω αυτές οι συνθήκες να μην επισκιάσουν την σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία και ανάμεσα στους λαούς μας. Η κοινή μας ευρωπαϊκή πορεία θα είναι πάντα ασφαλής γιατί στηρίζεται στις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και των δημοκρατικών διαδικασιών.

 

Εύχομαι να μπορέσετε να αφήσετε πίσω σας το θλιβερό περιστατικό με την βοήθεια και την υποστήριξη των Ελληνικών Αρχών, ώστε να συνεχίσετε το έργο σας και την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δυο χωρών. 

image_print