ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Ρόδος, 4 Οκτωβρίου  2013

 

 

Τον Περιφερειάρχη  Γιάννη Μαχαιρίδη και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Δέσποινα Μουτάφη επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου (Ο.Σ.Δ.) κος, Διακογεωργίου, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καθώς και εθελοντές οδοντίατροι, συνοδευόμενοι από την εκπρόσωπο του συλλόγου « το χαμόγελο του παιδιού » κα Ράνια Μαρκαντωνάτου.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της επιτυχούς εξέλιξης του προγράμματος του Ο.Σ.Δ που γίνεται σε συνεργασία με το « Χαμόγελο του Παιδιού» και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε παροχή οδοντιατρικής φροντίδας και θεραπείας σε νησιά της Δωδεκανήσου, όπου δεν υπάρχουν εγκαταστημένοι οδοντίατροι, καθώς και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στη Ρόδο.

Ο πρόεδρος κος Διακογεωργίου Νίκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για  την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας, στην πραγματοποίηση του προγράμματος και τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του στο Αγαθονήσι, τέλος Οκτωβρίου.

Τον παρακάλεσε να βοηθήσει και να συμβάλει, ώστε να αποκτήσει ο ΟΣΔ κινητή οδοντιατρική μονάδα, για να μπορέσει ο σύλλογος να παρέχει οδοντιατρική υπηρεσίες σε όλους τους ακρίτες της Δωδεκανήσου .

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους οδοντιάτρους για την εθελοντική συνεισφορά τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες για την απόκτηση  της κινητής μονάδας.

Επισήμανε τις δυσκολίες και έφερε σαν παράδειγμα την κινητή μονάδα αιμοδοσίας που  αν και η Περιφέρεια διαθέτει € 200.000 για την αγορά της, εδώ και δύο χρόνια , δεν εγκρίθηκε η  άδεια σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας. Ο Περιφερειάρχης   ευχαρίστησε  ιδιαίτερα το « Χαμόγελο του Παιδιού» για την διάθεση για ένα μήνα της κινητής οδοντιατρικής μονάδας.

Επισημαίνεται πως το  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.277 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον και την Αμοργό! 

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

 

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

 

image_print