Τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Καναδικής Εταιρείας κατασκευής υδροπλάνων «Viking Air» κ.  Robert Curtis συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο και τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργο Στεφανίδη.

Τους ανωτέρω ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου ο Εμπορικός Διευθυντής της Επιχείρησης κ. Γιώργος Αλτουβάς ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή κ.κ. Κοκκάλα και Στεφάνου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Πουσσαίου στην προοπτική υλοποίησης της πρότασης να λειτουργήσει η Σύρος ως βάση των υδροπλάνων λόγω της κομβικής γεωγραφικής θέσης της.

Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε ο κ. Πουσσαίος «το Νεώριο, στην περίπτωση υλοποίησης του εγχειρήματος, μπορεί να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στη συντήρηση και επισκευή των νέων πτητικών μέσων», πρόταση που έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Κοκκάλα, ο οποίος δήλωσε θετικός σε μια τέτοια προοπτική συνεργασίας επισημαίνοντας  ότι στην περίπτωση που αυτή ευοδωθεί, η Διοίκηση της επιχείρησης είναι πρόθυμη να επιμορφώσει τον απαραίτητο αριθμό των τεχνητών της στην ειδική τεχνογνωσία συντήρησης και επισκευής των υδροπλάνων προκειμένου το ναυπηγείο να αναλάβει το νέο αντικείμενο εργασιών.

 

 

image_print