Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Ελλάδα, κ. Μεϊνάρδο Μοντεαλέγκρε.

 

Ο κ. Μοντεαλέγκρε ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή δηλώνοντας πως αυτή αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στο Νότιο Αιγαίο.

 

Ο κ. Πρέσβης τόνισε τις άριστες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά στοιχεία στους τομείς του πολιτισμού, της νοοτροπίας, της θρησκείας, καθώς και της γεωγραφίας των δυο χωρών, ως νησιωτικά κράτη, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να συμβάλλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ειδικότερα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

 

Από  την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μοντεαλέγκρε για την παρουσία του αναφέρθηκε στην κοινότητα των Φιλιππινέζων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα επισημαίνοντας την ήπια και αποδοτική ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία. 

Ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές, θέτοντας το θέμα της στενότερης τουριστικής συνεργασίας.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην ανάπτυξη κοινών δράσεων, διαβεβαίωσε τον Πρέσβη πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο να προβάλλουν την ομορφιά και τον πολιτισμό των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στον κόσμο. 

image_print