7 Σεπτεμβρίου 2013

 

 

Επίσκεψη στη Θηρασιά πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο Νίκο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Ηλία Μάινα και κ. Γιώργο Γκούφα.

Στη συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού, τέθηκαν θέματα που άπτονται του Πρωτογενή Τομέα καθώς επίσης ζητήματα Υποδομών Περιβάλλοντος και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εγγύτητα της Θηρασιάς με τη Σαντορίνη θα μπορούσε να εξασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξή της όσον αφορά το κομμάτι του Τουρισμού, την προβολή της ιδιαίτερής της ταυτότητας και να βοηθήσει στην προώθηση των τοπικών της προϊόντων.

Στη Θηρασιά είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος  ΕΣΠΑ τα έργα στα Δίκτυα Αποχέτευσης και ΕΕΛ του νησιού, συνολικού προϋπολογισμού 2.280.979€.

Επίσης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πραγματοποιείται η συντήρηση του Οδικού Δικτύου Θηρασιάς, συνολικού προϋπολογισμού 90.000€ καθώς και η επισκευή της επαρχιακής παραδοσιακής κλίμακας Μανωλά – Κόρφου, προϋπολογισμού 330.299€ με χρηματοδότηση από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας.

Χθες, ο Περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης επισκέφθηκε το νησί της Ανάφης όπου και είχε συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.